Aer Condiționat și Centrale Termice - Vanzare - Montaj - Service; Telefon - 0771 302 010

Aparatele de aer conditionat mobile

Poate vrei sa stii care este cel mai bun aparat de aer conditionat portabil, care sa fie mobil, silentios si econom. Noi venim cu o recomandare de modele cu evacuare si fara evacuare cu furtun, cu functie de purificare si ionizare a aerului. Te ajutam cu pareri despre modele de 9000 BTU si 12000 BTU. Vei gasi si modele de top cu freon, sau care functioneaza pe baza de apa.

Top cele mai bune aparate de aer conditionat portabile

Aparatele de aer conditionat mobile sunt o optiune simpla si bine cunoscuta care ajuta la obtinerea unei temperaturi interioare confortabile atunci cand este cald afara, mai ales in perioada estivala.

Aparatul de aer conditionat portabil actual este un modul de dimensiuni mici si constructie unitara, care include echipamente de racire, ventilator si electronice de comanda. Datorita unui astfel de sistem, este posibil sa folositi un aparat de aer conditionat mobil in diferite incaperi ale apartamentului, sau la birou.

Model recomandat

Aparat de aer conditionat portabil Inventor Magic 12000 BTU

aer conditionat portabil bun
Portabil

Putere de racire: 12000 BTU
Clasa consumului de energie: A
Sistem filtrare: Filtru lavabil
Acoperire spatiu: 23 m2VEZI PRET BUN

Model recomandat

Putere de racire: 13000 BTU
Clasa consumului de energie: 
A
Sistem filtrare: 
Filtru detasabil si lavabil
Acoperire spatiu: 
40 m2VEZI PRET BUN

Model recomandat

Aparat de aer conditionat portabil Heinner 11600 BTU cu incalzire

top aer conditionat bun

Putere de racire: 11600 BTU
Clasa consumului de energie: 
A
Sistem filtrare: 
Lavabil
Acoperire spatiu: 
23 m2VEZI PRET BUN

Model recomandat

Aparat de aer conditionat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU

aer conditionat cu incalzire

Putere de racire: 12000 BTU
Clasa consumului de energie: 
A
Sistem filtrare: 
Obisnuit, lavabil
Acoperire spatiu: 
23 m2VEZI PRET BUN

Model recomandat

Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 9000 BTU

aparat de aer conditionat portabil bun 9000 btu

Putere de racire: 9000 BTU
Clasa consumului de energie: 
A
Sistem filtrare: 
Lavabil
Acoperire spatiu: 
18 m2VEZI PRET BUN


Alege informat

Cum alegi aparatul de aer conditionat portabil cel mai bun

Cand aveti nevoie de un aparat de aer conditionat mobil

In mare, aparatului de aer conditionat portabil este considerat a fi un aparat intalnit destul de des. Instalatia acestuia se face foarte usor. Il amplasati in camera in care aveti nevoie de un aer mai rece. Evacuati furtunul flexibil de evacuare a aerului prin fereastra sau orificiul de ventilatie. Si nu in ultimul rand il conectati la retea.

De regula, dispozitivele sunt echipate cu adaptoare care faciliteaza instalarea orificiilor de aerisire in fereastra. Astfel, daca locuiti intr-un spatiu cu chirie, aveti nevoie de aer conditionat pentru mai multe camere in momente diferite ale zilei. Sau pur si simplu doriti o solutie fara rauri in perete, aparatul de aer conditionat mobil ar fi o solutie foarte facila pentru nevoile pe care le aveti.

ALEGEREA APARATULUI DE AER CONDITIONAT PORTABIL

Cel mai important criteriu pe care trebuie sa il luati in calcul inainte de achizitie, este sa definiti capacitatea de racire a aparatului. Respectiv volumul camerei ce are nevoie de aer conditionat trebuie analizat.

O regula care nu este scrisa undeva spune ca pentru a raci eficient zece metri patrati de suprafata e necesar un KW de energie electrica.
Astfel, majoritatea aparatelor de aer conditionat mobile disponibile pe piata locala sunt potrivite pentru incinte cu suprafete intre 10 si 35 metri patrati.

Adesea, aparatele de aer conditionat mobile au moduri avansate de purificare sau dezumidificare. Modelele avansate au toate sansele sa mentina cu usurinta o temperatura adecvata in camera. In acelasi timp, cand merg pe mod de incalzire, sunt suficient de smart sa se opreasca singure daca este necesar.

Dupa cum ziceam anterior, cam toate aparatele de aer conditionat portabile au un furtun de evacuare aer viciar. Adevarul este ca un aparat de aer conditionat mobil va evacua o mare parte din aerul cald spre exterior, pentru a cobora caldura din spatiul inchis.

Totusi, aerul cald mereu va tinde sa intre in spatiul interior, punand astfel presiune pe sistemul de climatizare. O instalatie de aer conditionat care arunca aerul spre exterior, are si o mica pierdere de caldura, cauzata de acel furtun de evacuare.

Insa nu toate modelele au nevoie de o conducta de evacuare. Sunt si modele de tip monobloc care lucreaza pe principiul ventilarii si recircularii aceluiasi aer.

De fapt, aceste dispozitive se numesc racitoare de aer si functioneaza pe baza de apa. Ele umidifica in acelasi timp clima interioara din camera. O astfel de achizitie este pe deplin justificata, doar daca trebuie sa umeziti si sa ventilati in mod intensiv incinta.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Amplasarea de cel mai bun aparat de aer conditionat portabil trebuie sa se faca la o anumita distanta de pereti sau colturi. Asta se face pentru a putea prelua masele de aer eficient.

Este important ca incinta sa fie izolata de factorii externi, adica cu alte cuvinte sa fi inchise etans geamurile si usile. Daca acest lucru nu se respecta, eficienta aparatului de aer conditionat poate fi compromisa.

Tot condensul care se formeaza de la racirea aerului, este depozitat intr-un mic recipient care trebuie sa fie curatat si golit la anumite intervale de timp. Nu uitati sa scurgeti condensul acumulat conform manualului de utilizare. De regula daca acest lucru nu se face, aparatul va afisa o eroare sau nu va functiona corespunzator.

Fiecare aparat de aer conditionat usuca aerul cladirii in care functioneaza. Exceptie fac foar racitoarele de aer cu apa. In concluzie, va recomandam sa urmariti nivelul de umiditate si la nevoie sa folositi o sursa de umidificare aditionala.

Din cand in cand, curatati sau schimbati filtrele de aer furnizate in monoblocul aparatului de aer conditionat.

Specificatii tehnice

Un aparat de aer conditionat portabil bun este un aparat electrocasnic nu foarte mare. Scopul lui principal este racirea temperaturii si mentinerea unui aer comfortabil in interiorul spatiului.

Este avantajos in principal datorita faptului ca este portabil, si in acest mod poate fi usor deplasat pe roti dintr-o camera in alta. In majoritatea cazurilor, o unitate de acest tip este relativ compacta si nu ocupa foarte mult loc interior. Dar nici nu se remarca printr-o putere sau eficienta exceptionala.

Insa chiar si asa, va ajuta la diminuarea temperaturii din casa sau birou. Ca sa nu mai mentionam si faptul, ca dupa ce il cumperi, acesta nu are nevoie de instalare specializata.

Principiul de lucru al aerelor conditionate portabile

Indiferent daca vorbim despre sistemele de aer conditionat split, sau de cele mobile, functia lor de baza este aspirarea aerului din camera si racirea lui. Deosebirea intre cele 2 tipuri de aparate vine de la faptul ca unul este divizat in doua unitati separate, interior si exterior. Celalt are ambele unitati in acelasi corp functional.

Practic totul se afla sub aceiasi carcasa de plastic. Racire se face prin circulatia a doua fluxuri de aer. Unul este aspirat si racit la schimbatorul de caldura si celalalt este evacuat de dispozitiv si recirculat in interiorul camerei.

Pe parcursul procesului de racire, umezeala retinuta in interior se condenseaza pentru peretii reci ai schimbatorului de caldura si apoi se acumuleaza intr-un recipient. Alternativ, condensul poate fi evacuat in exterior sau canalizare printr-un furtun de evacuare.

In momenul in care te decizi sa alegi un aparat de aer conditionat portabil bun, este bine sa te gandesti la locul de amplasare al acestuia. Pe langa faptul ca aparatul de conditionare va trebui alimentat la o priza, trebuie sa il pui aproape de o gura de ventilare sau de un geam.

APARAT DE AER CONDITIONAT MOBIL CU FURTUN DE EVACUARE

Trebuie sa stii ca aceste aparate au nevoie de un furtun ondulat prin care aerul cald este dus spre exterior. Si da, acest lucru se poate face si prin geam, cu folosirea unui adaptor special. Trebuie sa intelegi ca un astfel de aparat este portabil pana intr-un anumit punct. Cu alte cuvinte, esti conditionat de accesul la o nisa de evacuare a aerului si o sursa de curent. Trebuie sa tii cont ca acel furtun pentru aer, nu poate fi extrem de lung, altfel si pierderile de caldura vor fi mai mari.

Cu toate acestea, alegerea unui astfel de echipament este justificata si avantajoasa prin faptul ca este posibila instalarea unui sistem de aer conditionat in fiecare camera din casa ta. Acest lucru nu va necesita nici golirea peretilor, nici chemarea unei echipe de instalatori profesionisti.

Daca te jeneaza acel furtun de evacuare aer, trebuie sa stii ca sunt si unitati care functioneaza si fara el. CU siguranta, te vor incanta din punct de vederea a mobilitatii, dar in ceea ce priveste eficacitatea lor, nu sunt cea mai buna solutie. Ele nu pot mentine o temperatura adecvata, sau foarte joasa atunci cand afara sunt calduri mari.

Pentru ca multe din ele functioneaza pe baza de apa, sunt bune la umidificat, curat si ventilat aerul. Insa daca ai o casa sau apartament expus la soare toata ziua, sansele ca asa aparat sa faca fata, sunt relativ mici.

Functiile aparatului de aer conditionat mobil

Marea parte a aparatelor de aer conditionat portabile sunt insotite de un set de posibilitati standard. Functiile variaza in functie de model, producator si tipul de aparat. In mod comun, vei intalni pe larg modele care sunt okay nu doar pentru racire, dar pot si incalzi camera la nevoie.

Variantele ceva mai complexe si mai inovatoare au o functie de ionizare a aerului si curatarea acestuia. In plus, datorita filtrelor de la interior, ele pot fi bune si la eliminarea aromelor mai putin placute. Aparatele de aer conditionat mobile au mai multe viteze ale ventilatorului, astfel le poti seta ocnform nevoilor pe care le ai pe moment. Cu ajutorul telecomenzii, poti comuta intre mai multe functii incluse de catre producator.

Cand vine vorba de aspectul exterior, nu putem neglija partile bune ale aparatelor de climatizare mobile. Ele arata simplu si unitar, de regula fiind livrate pe alb, fara forme extravagante. Este un lucru bun, pentru ca astfel acestea sunt universale si vor arata bine ata in apartament, cat si la birou.

Nu trebuie sa iti faci grji de felul in care arata, majoritatea fiind cam la fel pe exterior. Nu vor atrage atentia, insa isi vor face treaba in modul declarat de producator. Acesta a fost si scopul marilor companii, sa produca sisteme universale care vor acoperi un public cat mai larg. Nu te vor incanta nespus prin felul care arata, dar nici nu iti vor displace.

Cum sa alegi cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

Cu totii vrem sa facem cea mai buna alegere. Pentru asta trebuie sa alocam un pic de timp pentru a intelege cum functioneaza, prin ce se deosebesc, care sunt avantajele si dezavantajele unitatilor de aer conditionat mobile.

  • In primul rand verifica suprafata camere in care planifici sa folosesti aerul conditionat mobil cel mai mult. De regula, majoritatea modelelor acopera eficient suprafete intre zece si treizeci de metri patrati. Dar, puteti lua in calcul daca avti tavanuri inalte, mult mobilier, electrocasnice sau echipamente de birou degajatoare de caldura. Conteaza si daca in incapere se afla un om sau mai multe persoane. Aceste aspecte vor mari producerea caldurii, si ca rezultat va trebui sa alegi un aparat cu o capacitate mai ridicata.
  • Si vorbind de capacitatea de racire sau incalzire, trebuie sa stii ca ea se masoara in BTU / ora. De regula pe piata din Romania vei vedea modele de 7000 BTU, 9000 BTU, 11600 BTU sau 12000 BTU. Din observatiile noastre, cele mai comune sunt cele de 12000 BTU. Ar trebui sa fie suficiente pentru o incapere de 30 metri patrati.

NU UITA DE NIVELUL DE ZGOMOT AL AERULUI CONDITIONAT

  • Pe langa cele deja mentionate, sa nu uitam si de nivelul de zgomot produs de aceste aparate. Calitatea buna a aparatului se vede si prin confortul sonor pe care il ai in timp ce dispozitivul este functional. De regula, aceste aparate de aer conditionat, nu se vor compara cu cele split de top, care sunt foarte silentioase. Fiind un dispozitiv unitar, toate componentele sunt amplasate la interior. Un nivel de zgomot de 60 dB la o treapta de viteza avansata, este o normalitate pentru acestea.
  • Oscilarea aerului este un plus vizibil la aparatele moderne de climatizare. Cateva palete ce se misca, distribuie jetul de aer in mai multe directii simultan. Cu cat fluxul de aer este mai rapid si dispersat, cu atat camera se va raci mai uniform.
  • Sa nu uitam ca pe langa aspectele functionale, un aparat de aer condtionat ar trebui sa fie si econom. Alege o clasa de eficienta energetica A sau A+. Foarte rar vei intalni la aceste dispozitive, o eficienta eneergetica mai buna decat A+. Vezi si consumul de energie explrimat in kWh. El te va ajuta sa compari intre mai multe modele si sa alegi optiunea cea mai eficienta din punct de vedere consum. Cel mai mic consum in au modelele inverter, sau invertor.
  • Incaperile de utilizarea a unui aparat de aer conditionat mobil bun pot varia de la birouri mici, la dormitoare rezidentiale. La o adica, il poti muta in diferite camere ale casei, sau poti instala unitati separate in fiecare incinta. Instalarea facila ale acestor echipamente le face o optiune plug and play. Montajul se limiteaza la amplasarea aparatului, evacurea furtunului de aerisire si conectarea la o sursa de curent.

Cand sa optezi pentru un aer conditionat portabil bun

Deci, este incontestabil faptul ca principalul atuu la cel mai bun aparat de aer conditionat portabil este faptul ca acesta este mobil, si poate fi manipulat cu usurinta in interiorul casei. Insa, sa nu uitam ca mai sunt si alte puncte forte ale acestor echipamente.

Poate stii ca la fel ca un aparat de aer conditionat split, cele portabile au la baza functionarii freon, sau acel agent de racire de care poate ai citit. Deoarece producatorii trebuie sa se conformeze la noile normative europene, aceste aparate folosesc agenti frigorifici mai putin poluanti, prietenori cu mediul.

Aceste echipamente, daca sunt folosite atent si sunt curatate cu regularitate, vor functiona temeinic si fiabil pentru foarte mult timp. Principiul de lucru este relativ simplu, si nu sunt foarte multe lucruri ce se pot defecta in timp. Exista exemple suficiente cand aceste echipamente sunt exploatate si mai mult de 10 ani. Deci, daca alegi un brand fiabil, un model reusit cu o rezerva de rezistenta, te va tine mult si bine.

Aer conditionat portabil fara gauri in pereti

Nu mai amintim si de faptul ca aceste unitati de climatizare nu necesita perforarea unor gauri in structura casei sau peretilor apartamentului tau. In acest sens, este cea mai buna alternativa daca utilizarea unui aparat de aer conditionat split nu este posibila. Motivele pot fi multiple.

Poate nu vrei sa dai gauri in pereti, achizitia unui sistem split este prea costisitoarea, sau nu ai voie sa amplasezi unitati de tip split pe fatada cladirii. In plus, daca stai undeva cu chirie, nu vei dori neaparat sa dai gauri sau sa ii faci proprietrului cadou un aparat de aer conditionat. In acest sens, este mai logic sa cumperi un aer conditionat portabil, sa il folosesti cat stai acolo si sa il iai cu tine cand te multi in alta partea, sau la casa ta.

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca cele mai bune aparate de aer conditionat portabile reprezinta o alternativa viabila pentru un apartament sau casa unde sistemul de climatizare split nu poate fi luat in calcul. Desi mai putin eficient, iti va asigura confortul termic in zilele calduroase de vara si nici nu iti va da o gaura mare in buget.

Alege cu incredere modele care au pareri bune, care sunt printre recomandarile cumparatorilor sau care au recenzii de top. Alege si un pret bun, bucurandu-te de oferte, reduceri de black friday sau programe de buy back. Din fericire, in Romania poti avea parte de toate aceste discount-uri.