Aer Condiționat și Centrale Termice - Vanzare - Montaj - Service; Telefon - 0771 302 010

Răspunsuri la întrebările Dvs.

La cat timp se incarca cu freon un aer conditionat?

In medie aparatele rezidentiale ar trebui incarcate cu freon o data la 2 ani ca sa nu merga aparatul fara cantitatea suficienta. daca el va merge cu o cantitate de agent de racire sub nivelul minim, compresorul se va incalzii peste masura si exista posibilitatea sa cedeze.alt lucru neplacut este ca o data ce scade nivelul freonului din aparat , creste consumul de energie electrica.

Principiul de functionare la centrale termice in condensare

1.    In prima faza are loc arderea gazului. Gazul face parte din categoria compusilor organici, asadar  este un lant  chimic format din Carbon (C) si Hidrogen.  Arderea are loc doar in prezenta Oxigenului (O) si bineinteles al unei scantei, flacari.  In urma arderii,  hidrogenul si  oxigenul (care se gaseste in atmosfera) formeaza vapori de apa. Gratie temperaturii ridicate  apa este in aceasta etapa sub forma de gaz  (vaporii) .  La centralele termice  conventionale acesti vapori se elimina cu restul de gaze pe cos.  In cazul centralelor termice in condensatie, o mare parte a apei, sa o numim, sub forma gazoasa  se trasnforma in lichid dupa cum aratam in continuare. 2.    Condensarea are loc la  asa-numitul  “dew point” (“punctul de roua”). Altfel spus,  condensarea are loc, la o presiune constanta data, la o anumita  temperatura, mai mica decat cea in care apa este in stare gazoasa. Aceasta  temperatura reprezinta punctul in care vaporii devin lichid.  In economia unei centrale termice, acest punct de roua este favorizat de existenta suprafetei de transfer termic. 3.    Transformarea  gazelor in  vapori de apa presupune un aport de energie, asadar consum de energie. Pe de alta parte, la transformarea vaporilor (gazului) in lichid (apa) are loc degajare de energie sub forma de caldura. 4.    Suprafata de transfer termic preia caldura degajata in acest proces pentru a preincalzi agentul termic care circula.Intr-un fel, ca  sa puteti vizualiza modul de functionare al unei  termice in condensare imaginati  circuitul apei in natura, principiile fiind similare. Beneficiul este evident, in natura energia se transforma, iar in cazul centralelor in condensatie acest ciclu natural de transformare conduce spre o eficienta energetica a centralei. Beneficiati de principiile naturii pentru a va incalzi locuinta in mod eficient si economic!

Tehnologia Inverter

Avantajele tehnologiei inverter prezinta o serie de avantaje. Aparatele care utilizeaza aceasta tehnologie au o eficienta marita si o durata de viata mai lunga datorita eliminarii ciclurilor de pornire - oprire. Aceste aparate consuma mai putin si sunt mai putin predispuse la defectiuni tehnice, iar compresorul este mult mai silentios spre deosebire de cel al aparatelor traditionale. Aparatele de aer conditionat Inverter sunt perfecte pentru gospodariile conventionale in care fiecare unitate exterioara este conectata la o unitate interioara, deoarece aparatele Inverter au o sarcina partiala care este optima in astfel de cazuri.Investitia initiala, ceva mai mare decat la un aparat de aer conditionat clasic, este recuperata in timp datorita consumului mai mic de curent electric. Aparatele de aer conditionat Inverter pot fi folosite si pentru incalzirea apartamentelor atunci cand se inregistreaza temperaturi mai scazute in mod neasteptat, de exemplu la inceputul toamnei.

Unde se monteaza un aparat de aer conditionat ?

Echipa de montaj sa pozitioneze aparatul de aer conditionat astfel incat sa nu sufle jetul de aer spre canapeaua sau fotoliu din care urmariti programele TV (chiar daca traseul este mai lung si costul montajului este mai crescut, merita);Cumparati un aparat usor supradimensionat care sa asigure confortul fara sa creeze curenti de aer (folosit la viteze mai mici);

Montajul unui aparat de aer conditionat in camera copilului

Nu se recomanda  aparat de aer conditionat in camera copiilor pana la varsta de 7-8 ani (aerul rece sa vina din camera cea mai apropiata cu o viteza scazuta si la o temperatura optima. In cazuri extreme (apartament la ultimul etaj, cladire neizolata termic, etc..) se poate monta pe hol sau in cea mai indepartata zona (fata de patut) un aparat ce va fi folosit la viteze mari doar atunci cand copilul este afara la plimbare.. 

Montaj aer dormitor

Noaptea un aer conditionat montat in dormitor trebuie sa ne ajute.Temperatura corpului scade noaptea, metabolismul bazal fiind cel responsabil de dozarea energiei destinate fiecarei functii. In timpul somnului profund temperatura scade si cu un grad si incepe sa creasca spre sfarsitul ciclului de somn.Prin mentinerea unei temperaturi scazute, corpul este mentinut in starea de somn profund mai mult timp, asigurandu-se o mai buna odihna. Vara, temperatura ideala in dormitor trebuie sa fie sub 25 de grade Celsius. 

Lorem
Lorem
Lorem
Lorem